Хъркаш, а? А живее ли ти се?

hyrkaneНека читателите приемат долните редове от хумористична гледна точка. С тази предварителна препоръка и с тази идея започвам да нищя този толкова близък до всеки от вас въпрос.

ДЪ ХЪРКАНЕТО

И когато се налага да делиш постелята с хъркащата си половинка. Обикновено това е силната част от половинките, но не са редки случаите, когато и нежната част надава зверски викове, тихи дразнещи пуфтения, или досадни примлясвания. Както знаем здравият сън е важен, важен е за всичко и за това как ще се отнасяш към следващия ден, как ще се държиш с хората в него, как изобщо ще оцелееш. А нощта – естествено, че е важна. Особено, когато ти се спи, но не можеш, защото до теб има хъркащо чудовище. Да, точно така.

ЧУ-ДО-ВИ-ЩЕ

Чувствата и емоциите, които биха налегнали всеки сънен индивид, поради невъзможността да се принесе в страната на сънищата са най-разнообразни и граничат с лудостта. Не много рядко дори минават разни мисли за ликвидиране на онзи, който така сладко спи –я с тиган, я с някоя щипка да му се запуши носа, я с мечтания за супер сили, с които

ДА ГО ОБРЪЩАШ КАТО ПАЛАЧИНКА,

белки досадните звуци секнат и вземем, че наистина се приспим. Защото, само който не знае за какво става въпрос, не познава и нещата, които е способен той самият да направи, само и само поне една нощ да се наспи.

НА ТИ-ШИ-НА

Дами и господа, ако си мислите, че обръщането на половинката ви на тази или онази страна всеки път помага – грешите. Грешите, но вие сте късметлии, щом грешите, защото явно сте от тези, които имат алтернатива. Защото сте открили вашето решение. Какво правим ония, на които това не ни помага?

ВЗИМАМЕ ТАПИ ЗА УШИ? КЪДЕ ТИ!

Това също е временно и не особено полезно решение. Тапите за уши помагат да заглушите звука, но не и да го елиминирате. Ами ако половинката ви се конкурира спокойно с ревовете на няколко прайда лъвове? Ако се чува чак в задния двор извън къщата, или ви се струва, че ще събори вашето и околните бунгала, когато се опитвате да участвате в т.нар. семейна почивка? Какво правим?

Понякога на човек му се иска да замахне с нещо и благоверният му да млъкне. За винаги. В същото време това не е особено адекватно решение, тъй като ако не успеете да замахнете точно и еднократно, този, който ще замлъкне завинаги може и да сте вие. Като се замисля това няма да е чак толкова лошо. Освен всичко, докато вие обмисляте пъклени планове под звуците на зиналата паст на половинката си, тя не осъзнава нищо. Спи толкова дълбоко и толкова съсредоточено ръмжи, че това ви изпълва с още повече бяс и безсилие. Дали пък да не вземете възглавницата? Или да го запишете как хърка, белки пък ви повярва и най-накрай реши да се оперира или да направи някаква диета и да отслабне, тъй като често и наднорменото тегло е причина за проблемите, които може да създаде едно

„ПРОСТО ХЪРКАНЕ”

в една връзка. Често обаче хъркащият чисто егоистично или не вярва, или не смята за нужно да направи нещо по въпроса. Напротив! Той смята, че от него нищо не зависи, че е невинен като агнец, а половинката му е звяр, който иска скоропостижно да се отърве от него, под предлог, че не може да спи. Е те тогава настават и кавгите. Почват да се вадят от девет кладенеца води, да се изкарват компромати, разбирай

„МАЛКА НОЩНА МУЗИКА”

от снощните тенорни постижения (тук бих приложила звуков файл от личния си архив), почват да се сипят едни приказки от хиляда и една нощ… И после? Кой крив, кой прав? И Решение има ли? Какво всъщност мисли един мъж по въпроса? Със сигурност от хумористична, а и не чак толкова гледна точка, хъркането не е чак толкова ужасно. Поне не и за околните. Когато например докато разказвате на приятелка или приятел поредните си нощни преживелици, не уточните какво имате точно предвид. Например под звуците в Хърколандия, можете да сте сигурни, че половинката е до вас през цялата нощ и при никой друг или друга. В същото време, когато половинката ви понякога не се прибере в къщи вечер, това може да означава и друго – вие ще спите, ще спите, ще спите и ще се запасите със сън вероятно за седмици напред. А понякога вместо да се оплаквате, че мъжът или жена ви хърка, просто можете да се похвалите, че си имате звяр, или

ЛЪВИЦА В ЛЕГЛОТО.

Само вие ще си знаете какво означава това. Но хорското въображение най-вероятно ще мисли друго. Бих искала да дам някаква работеща рецепта срещу хърколащина, но такава поне на мен не ми е известна. Изходът, за да се спасите от извършване на престъпление е да се подходи малко по-сериозно към този проблем, тъй като никак не е маловажен.  Въпреки че за единият той е твърде важен, а за другият е някак нереален и все едно измислен в играта на поредно надцакване кой е по-по-най. Добре е обаче да се вземат мерки, тъй като това влияе на всички сфери на общуване. За това се обръщам към хъркащите и слушателите им да се вземат в ръце и да предприемат мерки, ако им е мил животът. И на двамата.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: