Безсъници у наше село

Тези дни нещо имам проблеми със съня. Не че не спя.. пак си спя, но супер трудно заспивам. Остават три месеца. Имам супер приятното чувство на обратно броене. Втората половина започна и вече времето не е много, времето не се нуждае от настройване. Моето настройване всъщност. Сега иде реч на нещо като подготовка.

Все още не работя, все още съм в графа безработна и с доход 35 лева на месец плюс милостинята от бащата на Теди, който тия месеци да чукна на дърво си изпълнява задачката.

И после как аджеба да ми повярват в американското посолство,че не съм потенциален емигрант. Четох някакво изследване,че България намалявала дневно със 112 души. За последната година са е стопила с 37 000.. какъв е тогава смисълът да се преброяваме всяка година?! Ясно,че това са отново реторични въпроси. Мисля,че не живея в страната на абсурдите.

Абсурдистан е зелият свят.

Не само България.

Като това да се принудя в някакъв момент да се оженя за непознат и да му платя, за да бъда с човека, който обичам, да родя дете от него, но да го впиша като „баща неизвестен“, за да имам право на безплатна медицинска грижа.. вместо някой да се изръси 5-6 бона. Не че е нещо кой знае какво, законите могат да се заобикалят, има смисъл в тях, но обикновено, който е истински решен да ги заобиколи – успява и намира начини. Няма граници пред човека. И въпреки това не е никак логично, честно и практично. А колко по-лесно, просто.. и колко безработни би оставил този „закон“, ако не ме спира да ида на гости на братовчед си, който не ми е никакъв братовчед..

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: